Правете неща всеки ден, които ще разтоварят живота ви

Правете неща всеки ден, които ще разтоварят живота ви

„Бих ял зърнени храни няколко пъти на ден, особено точно преди лягане“, казва Рейнолдс, смеейки се при тази мисъл. „Все още имам истински афинитет към тези неща, но не го ям по цял ден, всеки ден. Старата ми диета беше пица, преработени храни, бургери, хляб, хляб и още хляб. Колкото хляб мога да пъхна в устата си “, казва той.

Приемане на противовъзпалителна диета

Част от лечението му беше диетичен подход за борба с възпалението. „Седях на противовъзпалителна диета. Всеки е различен “, обяснява той. „Това, което работи за мен, е много риба, пиле, ориз, зеленчуци. Ще избягвам хляб, млечни продукти и захар. Ям плодове и получавам естествена захар, но избягвам всичко, което е преработено. ”

През 2011 г., като най -накрая разбраха здравните проблеми, с които се сблъскваше, и ги лекуваха, Рейнолдс и Imagine Dragons започнаха да постигат успех. Групата подписва с Interscope Records и през 2012 г. стартират дебютния си албум Night Visions. Сингълът им „Radioactive“ ще се превърне в един от пробивните хитове на годината. Само за няколко кратки години Рейнолдс и групата му бяха повсеместни по радиостанциите по целия свят.

Свързани: Знаменитости с ревматоиден артрит

Превръщането на здравето и благосъстоянието в приоритет всеки ден

Сега обикаляйки света, Рейнолдс започна да дава приоритет на здравето си. В допълнение към премахването на много от храните в диетата си, които могат да причинят възпаление, той разработи нова привързаност към фитнеса, която го доведе до появата му на страниците на списание Men’s Health през януари 2019 г. Когато състоянието му се разрасна, той ще вземе биологично лекарство, което да помогне за овладяване на симптомите и да се опита да ги доведе до ремисия.

Разтягането и йога помагат за предотвратяване на скованост и болка

Въпреки скептицизма си към йога, Рейнолдс казва, че съпругата му го е убедила да опита. „Когато съпругата ми каза:„ Защо не опиташ йога? “, Казах:„ Край. Моят. Мъртъв. Тяло. “(смее се) Аз съм на 6 фута 4 и изобщо не бях либерален. Последното нещо, което исках да направя, беше да отида на този клас, където хората правеха стойки за ръце и разходки с раци. . . . Но сега йога е голям компонент от упражненията ми. ”

Свързани: Връзката между стреса и възпалението

През 2018 г. Рейнолдс публикува снимка на себе си без риза и мускулест в Instagram. Освободен от тайната на невидимата си болест, той започва да споделя все повече и повече от своето здравословно пътуване с базата си от фенове. В публикацията той благодари на своя треньор Бен Файнберг, че му е помогнал да задържи симптомите на болестите. “Прекарах десетилетие в борба с автоимунно заболяване, което възпали всички стави (AS). Сега живея без болка, в пълна ремисия и съм най-здравият, който някога съм бил. Правилна диета, витамини и упражнения. Това промени живота ми за мен. “

Постигането на добро здраве не винаги е лесно – или на достъпни цени

Рейнолдс се справи с болестта – толкова успешно, че не използва лекарства, освен ако няма обостряне – но знае, че има късмета да бъде в състояние да постигне добро здраве. Въпреки че е рок звезда, Рейнолдс не е толкова далеч от ежедневието, че не може да си спомни какво е било да се биеш с АС без ресурсите, които има днес. Той може да го запомни толкова ярко, колкото си спомня болката.

„Когато съм на път, дори преди групата да успее, винаги давах приоритет на храната. Храненето добре е скъпо, но аз бях последователен. Ако не можех да направя това, не бих могъл да изпълня. Същото и с упражненията. Можете да го направите евтино. Вземете си постелка за йога, отидете в YouTube и там има много безплатни инструктори. ”

Свързани: Артрит, анкилозиращ спондилит и автоимунни заболявания: Вашите въпроси, отговори

Управление на стреса, самообслужването е ключът към процъфтяване с хронични заболявания

Какво Рейнолдс препоръчва най -много на някой, който се бори с АС или друго автоимунно заболяване? Бъдете добри към себе си и премахнете стресорите в живота си, призовава той.

Независимо дали сте рок звезда или не, стресът винаги дебне в живота като катализатор на възпаления. „Правете неща всеки ден, които ще разтоварят живота ви. Подарете си всичко, което изключва ума ви. Ако трябва да слушам подкастите си с истински престъпления, или да ходя на фитнес, или да чета книгата си, това ще направя. Приоритетът ми в живота е здравето ми. Ако здравето ми не е там, не мога да направя нищо – не мога да бъда добър баща, добър музикант, добър съпруг. Не мога да подчертая необходимостта да се освободя от стреса достатъчно. ”

Дан Рейнолдс е платен говорител на Novartis Pharmaceuticals, спонсор на кампанията за осведоменост за анкилозиращ спондилит #MonsterPainInTheAS. Боли ли те гърбът? Отидете на Monster Pain In The AS уебсайт за тест за различни видове и възможни причини за болки в гърба.

Абонирайте се за нашия бюлетин за хронична болка!

Най -новото при анкилозиращ спондилит

8 неща, които хората с анкилозиращ спондилит трябва да знаят за ваксините срещу COVID-19

Не е необходима специална подготовка за ваксиниране срещу COVID-19, когато живеете с анкилозиращ спондилит.

От Мерил Дейвидс Ландау, 20 април 2021 г.

8 мощни начина да запазите позитивно мислене, ако имате анкилозиращ спондилит

Животът с хронична болка от анкилозиращ спондилит може да съсипе всеки. Научете техники за справяне, които могат да ви помогнат да останете позитивни и да се чувствате под контрол. . . .

От Ерика Патино, 16 февруари 2021 г.

8 въпроса, които да зададете на Вашия фармацевт относно Вашето лекарство срещу анкилозиращ спондилит

Вашият фармацевт може да ви помогне да разрешите проблеми, свързани със застраховка, пропуснати дози и др.

От Куин Филипс, 24 ноември 2020 г.

Как да предотвратите анкилозиращ спондилит болки в гърба, когато работите от вкъщи

Дори и без специално оборудване или мебели, можете да направите рутината си от работа вкъщи по-малко обременителна за гърба ви.

От Куин Филипс, 24 ноември 2020 г.

8 неща, които всички жени, които имат анкилозиращ спондилит, трябва да знаят

Тази форма на възпалителен артрит е по -честа при жените, отколкото се смяташе досега. Ето ключови факти за това как болестта може да повлияе на живота на жените. . .

От Катрин Лий, 17 септември 2020 г.

Какво да ядете – и да избягвате – за силни кости, ако имате анкилозиращ спондилит

Анкилозиращият спондилит може да увеличи риска от остеопороза и гръбначни фрактури, но здравословното хранене може да помогне за защита на костите ви.

От Катрин Лий, 17 септември 2020 г.

Най-добрите начини да останете активни, когато имате nr-axSpA

Тези упражнения могат да ви помогнат да поддържате силен, гъвкав гръб и да останете във форма и здрави.

От Куин Филипс, 29 май 2020 г.

Как да имаме безопасна и здравословна бременност с nr-axSpA

Осигуряването на добре контролирано заболяване е от ключово значение за здравословна бременност и бебе.

От Куин Филипс, 29 май 2020 г.

Какво да направите, ако анкилозиращият спондилит засяга ребрата ви

Болка в гърдите и затруднено дишане са някои от страшните симптоми на това често усложнение, но лечението и упражненията могат да помогнат.

От Катрин Лий 28 май 2020 г.

Упражнение за анкилозиращ спондилит: кое трябва да опитате?

Отговорете на тези въпроси, за да получите експертни препоръки за фитнес от Кара Ан Сеникола, физиотерапевт и сертифициран инструктор по йога в болница за. . .

До 1 март 2019 г. “

Физиотерапевтът може да препоръча рутинна тренировка, съобразена с вашите индивидуални възможности и нужди. Владимир Крищал/iStock

Ако изпитвате затруднения да живеете живота, който искате, поради болки в ставите и псориатичен артрит, добавянето на нов или двама членове към вашия медицински екип може да промени света.

Физическата и трудова терапия, които се допълват, са предназначени да подпомогнат укрепването на мускулите около засегнатите стави, да увеличат гъвкавостта и обхвата на движение и да предпазят ставите от по -нататъшно увреждане. Квалифициран физически или трудов терапевт може да оцени вашите способности и да намери начини да ви улесни придвижването у дома и на работното място.

Програма за физическа или трудова терапия е съобразена с вашите специфични нужди, силни и слаби страни и се основава на това кои стави са засегнати. Например, някои хора с псориатичен артрит изпитват болка в коленете, други имат в ръцете си, а за някои ставите в гръбначния стълб могат да бъдат възпалени.

Първата стъпка е пълна оценка от квалифициран трудов или физиотерапевт, казва Касимиро „Кейси“ Деглиуомини, OTR/L, трудов терапевт в Болницата за специална хирургия в Ню Йорк. Те могат да оценят вашите нужди и да структурират най -ефективния за вас подход.

Как трудотерапията може да помогне при псориатичен артрит

Като начало, професионалната терапия за псориатичен артрит обикновено следва четири прости правила за спестяване на енергия, тъй като умората е често срещан ограничаващ фактор, според Degliuomini. Вашият терапевт трябва да се съсредоточи върху стратегии, които да ви помогнат да се справите с умората, за да можете да участвате в дейностите, които имате нужда или обичате да правите, добавя той.

Наречени четирите Ps, тези правила включват:

Позициониране

Понякога простите позиции в къщата или офиса могат да направят голяма разлика в симптомите на псориатичен артрит, казва Деглиуомини. Пренареждането на позиционирането на често използвани предмети в дома ви може да помогне за ограничаване на ненужните движения, които могат да изострят симптомите, отбелязва той.

Приоритизиране, разпределяне и планиране

Това означава да погледнете какво трябва да правите всеки ден и да разработите стратегия, която работи най -добре. Ако болката и сковаността в ставите ви се влошат например сутрин, може да има смисъл да насрочите тежки дейности по -късно през деня. „Трудовият терапевт може да работи с вас, за да определи какви са вашите нужди всеки ден и да разработи стратегия за приоритизиране и разпределяне на задачите по начин, който ще ви позволи да свършите нещата, като същевременно избягвате претоварването на ставите и ограничаването на умората“, казва Делиуомини .

Улесняване на задачите

Вашият трудов терапевт може също да препоръча упражнения, предназначени да повишат гъвкавостта и да увеличат енергията, което според Degliuomini може да улесни изпълнението на всички ваши задачи. Вашият терапевт ще вземе предвид специфичните нужди на тялото ви, за да гарантира, че всякакви дейности не са прекалено натоварващи ставите ви, така че можете да извлечете максимална полза, без да прекалявате.

Трудовият терапевт може също да предложи адаптивни инструменти, които да ви помогнат да извършвате по -добре ежедневните дейности, да поддържате независимост и да постигнете по -добро цялостно качество на живот, като същевременно спомогнете за защита на възпалени и болезнени стави.

Днес има повече иновативни инструменти от всякога, за да се помогне на хората с псориатичен артрит да живеят по -добре. Например, ако имате проблеми със здраво хващане, можете да използвате инструменти със специална дръжка, а подложките могат да се добавят към предмети из къщата, за да ги улесните за хващане, отбелязва Деглиуомини.

Ползите от физиотерапията при псориатичен артрит

Физиотерапевтът има някои от същите цели като трудотерапевта, когато лекува някой с псориатичен артрит, казва Националната фондация за псориазис (NPF). „Основната цел на физическата терапия за тези с псориатичен артрит е https://harmoniqhealth.com/bg/potencialex/ да се поддържа гъвкавост и обхват на движение и това обикновено започва с редовна тренировъчна програма, която включва силови тренировки, разтягане и някои аеробни упражнения“, казва Роб Сихорн, PT, физически терапевт във физическата терапия Cora в Ноксвил, Тенеси.

Ето съветите на Seahorn за упражнения с псориатичен артрит.

Загрейте и охладете

Загряването и охлаждането са особено важни за хора с болки в ставите, защото тези движения подготвят тялото за активност, казва той. Вашето загряване и разхлаждане може да бъде по-лесна форма на самото упражнение или някакъв лек обхват от движения и разтягания, предлага той.

Силови тренировки

За укрепване, използването на по -леки тежести и повече повторения е начинът за изграждане на мускулите около ставите. Фокусирайте се върху добра техника – качество над количество – съветва Seahorn.

Уверете се, че всички движения са бавни и контролирани, и се опитайте да изпълните поне 10 повторения на всяко укрепващо упражнение. „Ако теглото е твърде много за 10 повторения, намалете теглото“, казва Seahorn.

Започнете с цел от два сета и след това постепенно увеличавайте броя на сетовете. Увеличете съпротивлението също постепенно, добавяйки не повече от 10 процента към теглото на седмица, казва той, и само ако можете да направите повече от 10 повторения лесно.

Аеробни упражнения

Известен също като кардио, този вид упражнения могат да ви помогнат да свалите и поддържате теглото си, което намалява натиска върху възпалените стави. Едно предупреждение: Някои упражнения с натоварване и удари на крака могат да бъдат болезнени. Поради тази причина Seahorn обикновено препоръчва „упражнения със затворена верига“, като елипсовидната машина или неподвижният велосипед. „Всяко упражнение, при което кракът ви не напуска повърхността, е упражнение със затворена верига“, казва той. Тези упражнения няма да навредят на ставите ви от силно въздействие. „За хора с тежки болки в ставите упражненията на водна основа може да са по-подходящи, защото водата отвежда натиска върху ставите“, казва Сийхорн.

Преди всичко „слушайте тялото си“, добавя той. „Ако имате значителна болка по време на дейност, спрете и намерете алтернативно упражнение, което е по -малко болезнено. Ако имате болка в продължение на няколко дни след тренировка, може да сте прекалили, така че може да се наложи да отстъпите интензивността или продължителността. ”

Кога да потърсите физическа или трудова терапия

Ако псориатичният артрит пречи на способността ви да изпълнявате ежедневни задачи, знайте, че има специалисти, които могат да помогнат. Говорете с Вашия лекар, за да видите дали работата с физически или ерготерапевт е подходяща за Вас.

Повече в Псориатичен артрит

6 навика за здравословен начин на живот за лечение на псориатичен артрит

Вашата сутрешна рутина в 5 стъпки за облекчаване на сковаността на ставите при псориатичен артрит

Вашето домашно преобразяване при псориатичен артрит

6 стратегии, подходящи за псориатичен артрит, които могат да помогнат за облекчаване на стреса

Абонирайте се за нашия бюлетин за псориазис!

Най -новото в псориатичния артрит

Влошава ли депресията вашият псориатичен артрит?

Ново проучване подчертава често недиагностицираните предизвикателства пред психичното здраве, които усложняват живота с псориатичен артрит.

От Дон Рауф, 23 март 2021 г.

Време ли е да промените лечението на псориатичния артрит?

Ако сегашното Ви лечение вече не контролира симптомите Ви, може да е време да преминете. Ето как да знаете.

От Блейк Милър, 19 март 2021 г.

4 начина да се подготвите за следващото си лечение при ревматология при псориатичен артрит

Тези стъпки могат да помогнат на Вас и Вашия лекар да установят правилното лечение за Вашето състояние.

От Нина Васерман, 19 март 2021 г.

Как намирането на правилния ревматолог промени грижите на Милеса за псориатичен артрит

Майка на две деца казва, че намирането на лекар, който изслушва вашите притеснения, е от ключово значение за справяне с псориатичния артрит.

От Блейк Милър, 19 март 2021 г.

Диагнозата на псориатичен артрит може да отнеме повече от 2 години, показват нови проучвания

Изследванията показват, че хората, които са по -млади, със затлъстяване или имат възпаление, наречено ентезит, са изложени на най -висок риск от диагностично забавяне. Тук. . .

От Беки Ъпъм, 17 март 2021 г.

7 начина да останете овластени като чернокожа жена с псориазис и псориатичен артрит

Предприемачът по грижа за кожата Рониша Уилсън се бори с години по дългото, разочароващо пътуване до диагнозата псориазис и псориатичен артрит. Ето я. . .

От Salma Abdelnour Gilman 11 март 2021 г.

Ръководство на потребителя по биология за псориатичен артрит

Всичко, което трябва да знаете за тази насочена опция за лечение на умерен до тежък псориатичен артрит.